Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki egy baráti rendezvény után elütötte az egyik résztvevőt, majd segítségnyújtás nélkül távozott

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. június 8. napján tartott ülésen, a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki egy baráti összejövetel után gépkocsiba ülve az összejövetel egyik résztvevőjét elütötte, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott. A bíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette, hogy a gyanúsított tárgyi bizonyítási eszközt rejtett el, valamint feltehetően veszélyeztetné a bizonyítást oly módon, hogy a tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a baráti összejövetelt követően 2021. június 6-án 00 óra 45 perc körüli időben egy tehergépkocsival Kesztölc lakott területén közlekedett. A férfi a működő közvilágítási lámpákkal ellátott útszakaszon figyelmetlensége miatt nem észlelte az úttest jobb oldalán gyalogosan haladó, vele korábban a baráti összejövetelen együtt szórakozó sértettet, akit elütött. Az ütközés hatására a sértett a vízelvezető árokba esett és az elszenvedett súlyos sérülések miatt a helyszínen elhunyt.

Az elkövető észlelte az ütközést, ennek ellenére a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.