Embercsempészés bűntette miatt indult ügyben rendelte el a bíróság egy magyar nő letartóztatását

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. április 15. napján tartott ülésen, embercsempészés bűntette miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte egy magyar állampolgárságú nő letartóztatását. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be. A nő letartóztatása a büntetőeljárásban való jelenlétének biztosítása, illetve a nyomozás kezdeti szakasza, a tényállás tisztázása miatt is indokolt.

 A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított ismeretlen megbízója utasítására 2021. április 12. napján, 17 óra körüli időben, Magyarország területén, a magyar-szerb államhatár közelében, az általa bérelt személygépkocsiba összesen 6 fő, szír állampolgárságú, Szerbiából Magyarországra jogellenesen, érvényes útiokmányok, valamint beutazási és tartózkodási engedély nélkül, embercsempészek segítségével érkezett migráns személyt vett fel azzal, hogy nevezetteket díjazás ellenében a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítja, az államhatár jogellenes átlépése céljából.

A járőrök 2021. április 12. napján, 19 óra 40 perckor, az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán ellenőrzés alá vonták a gyanúsított által vezetett személygépkocsit, amelynek utas- és csomagterében a 6 fő migráns személyt megtalálták.

Az előállítása során a gyanúsított csomagjában kábítószergyanús anyagot tartalmazó tégely került lefoglalásra, Erre tekintettel a gyanúsítottal szemben kábítószer birtoklása vétségének, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségének gyanúja is megállapítható.