Letartóztatta a bíróság a mentőápolót bántalmazó férfit

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. április 8. napján tartott ülésen 1 hónapra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki a segítségére siető mentőápolót bántalmazta. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be. A bíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette, hogy a férfi különös visszaesőnek minősül, 12 alkalommal volt már büntetve, valamint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, illetve a tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná őket.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2021. március 30. napján 02 óra 28 perckor a Tevékenységirányító Központba bejelentés érkezett, hogy a Baromállás dűlőben egy idős hölgyhöz bement egy férfi, aki össze van vagdosva, vérzik. Ezt követően szintén bejelentés érkezett egy idős hölgytől arról, hogy vérzik egy fiatalember.

A hívásokat követően a helyszínre érkezett egy mentőgépkocsi, a mentőápoló bement a házba, ahol azt tapasztalta, hogy a gyanúsított jobb keze erősen vérzett, azon egy nagyméretű vágás volt. A gyanúsított erősen ittas állapotban volt és már a házban sem akart együttműködni a mentőápolóval, passzívan ellenállt az egészségügyi ellátásnak. A mentőápolónak sikerült ellátni a gyanúsított kezén a sérülést, majd a mentőautóhoz kísérnie, ahová beültette hátra azzal a céllal, hogy további ellátás céljából kórházba szállítsák.

A gyanúsított ekkor agresszívvé vált, és dulakodni kezdett a mentőápolóval, több alkalommal meglökte őt, melynek következtében a mentőgépkocsi nyitott ajtaján keresztül mindketten a földre estek, és ott a gyanúsított tovább dulakodott a sértettel. A gépkocsivezető a sértett segítségére sietett és próbálta a gyanúsítottat megfékezni. A dulakodás során a gyanúsított a mentőápoló bal kezét megfogta, hátrahelyzetbe húzta, és addig feszítette, amíg a kézfeje eltört, amit a sértett jelzett is a gyanúsított felé, aki ezt követően elengedte a kezét, majd a helyszínt elhagyta.

Ezt követően a rendőrök a gyanúsított keresésére indultak és megtalálták az erősen ittas állapotú férfit, aki többszöri felszólításra sem igazolta magát, hangosan kiabált a vele szembe intézkedő rendőrökkel.