3 millió forintot csalt ki a 2 férfi, elrendelte letartóztatásukat a bíróság

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. március 31. napján tartott ülésen, a nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben elrendelte 2 férfi letartóztatását 1 hónapra. Álláspontja szerint a letartóztatás elrendelése a bizonyítás megnehezítésének lehetséges akadályozása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. A végzés végleges.

A sértettet 2021. február 23. napján felhívta a nyomozás eddigi adatai alapján még be nem azonosított személy és kihasználva a sértett idős korát, valamint ijedtségét, a sértettet megtévesztve, jogtalan haszonszerzés céljával előadta, hogy a sértett fia autóbalesetet okozott, többmilliós kár keletkezett, de egy bizonyos összeg fejében elkerülheti a rendőrségi eljárást.  Ezt követően elsőrendű gyanúsított megjelent a sértett dorogi lakóhelyénél és átvett a rendkívül ijedt és a megtévesztés miatt félelemben lévő sértettől 2.800.000 forintot és 600 eurót.

A sértett ezután hívta fel a fiát és így derült ki számára, hogy megtévesztés áldozata lett, a fia nem okozott balesetet, ezért feljelentést tett a rendőrségen.