Próbára bocsátást szabott ki a bíróság a fiatalkorú lányra

Az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntetővégzésében közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 2 év próbára bocsátotta azt a fiatalkorú lányt, aki egy céget telefonon hívott fel azzal, hogy a gyárban bomba van elhelyezve. A bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét a próbára bocsátás időtartamára.

2019. június 21-én 13 órát megelőző időben egy férfi korábbi sérelme miatt telefonon arra igyekezett rábírni 14 éves, gyermekotthonban tartózkodó fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel a gyárat és közölje, hogy ott bomba fog robbanni, vagy kérjen meg a telefonhívásra valakit.

A telefonszámot ezt követően a fiú a barátnőjének, a vádlottnak adta meg, aki 2019. június 21-én 13 óra körüli időben a gyermekotthonból a tulajdonát képező mobiltelefonról felhívta a céget és közölte, hogy a gyárban bomba van elhelyezve.

A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így kb. 10 millió forint kár keletkezett.