Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a fakanállal ütlegelő férfi

A Komáromi Járásbíróság jogerős büntetővégzésében testi sértés bűntette miatt 1 év – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki a sértett házának udvarán ütlegeléssel vett elégtételt korábbi sérelmén.

A vádlott 2019. augusztus 4. napján 16 óra körüli időben egy gépkocsival – melyet testvére vezetett és benne ült még az édesapja, valamint testvérei – egy ácsi házhoz ment, hogy az ott lakó sértettől számonkérje azt, hogy aznap délután a háza előtt miért bántalmazta.

A vádlott a gépkocsiból kiszállt és bement a ház udvarára, ahol azonnal rátámadt az udvaron felé közeledő sértettre. Többször ököllel a sértett felé ütött, aki megpróbált hátrálva kitérni az ütések elől, de legalább egy ütés az arcát eltalálta, melytől nekiesett egy asztalnak.

Ezután a vádlott a gépkocsihoz ment, magához vett egy kb. 1 méteres fakanalat, majd visszament a sértetthez és ismét rátámadt, a kezében lévő eszközzel többször megütötte.

A vádlott után a testvérei is bementek az udvarra és távolról figyelték a sértett bántalmazását.

A sértett az őt ért bántalmazás következtében mindkét kezén, valamint a jobboldali halántéktájon és a járomcsontnál 8 napon belül gyógyuló horzsolásos és repesztett sérülést szenvedett el, továbbá bal kezének kisujja eltörött.