Letartóztatta a bíróság a szlovák drogkereskedőt

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. március 24. napján tartott ülésen, a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatti eljárásban elrendelte egy szlovák állampolgárságú férfi letartóztatását 1 hónapra. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. A letartóztatás elrendelése a cselekmény jellege, a bűnismétlés veszélye miatt indokolt.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2020. szeptember 5. napján, 20 óra körüli időpontban Komáromban, a Szlovákia felől Magyarországra érkező gyanúsított a ruházatában, illetve a használatában lévő gépkocsi csomagtartójában, 4 tasakban, összesen 272,97 gramm metamfetamint (mely a jelentős mennyiség alsó határának 17-szerese) tartalmazó kristályos anyagot hozott át az államhatáron és tartotta azt magánál.

A gyanúsítottal szemben a Tatai Rendőrkapitányság eljárást folytat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettének, valamint más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.