Letartóztatta a bíróság a koszovói embercsempészt

A Komáromi Járásbíróság a 2021. március 23. napján tartott ülésen 1 hónapra elrendelte egy koszovói férfi letartóztatását embercsempészés bűntette miatt.

A férfi letartóztatása a büntetőeljárásban való jelenlétének biztosítása, illetve a nyomozás kezdeti szakasza, a tényállás tisztázása, a bizonyítás veszélyeztetése miatt is indokolt. A végzés végleges.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított ismeretlen személy megbízásából vállalta, hogy a Szerbiából Magyarországra jogellenesen, érvényes okmányok nélkül, embercsempészek közreműködésével érkező migráns személyeket a magyar-szerb államhatártól a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítja, az államhatár jogellenes átlépése céljából.

A gyanúsított a megbízója útmutatása alapján 2021. március 21. napján a kora reggeli órákban Szeged térségében 8 fő, magukat szír állampolgárságúnak valló migráns személyt vett fel egy tehergépkocsiba.

A járőrök 10 óra 15 perckor az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán a 93. kilométerszelvénynél ellenőrzés alá vonták a gépkocsit és annak rakterében a 8 fő migráns személyt megtalálták.