Előzetes kényszergyógykezelést rendelt el a bíróság

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. március 23. napján tartott ülésen 6 hónapra elrendelte annak a férfinek az előzetes kényszergyógykezelését, aki a gyanú szerint megölte a testvérét és a sógorát. A végzés végleges.

A gyanúsított kórházi kezelése miatt a Tatabányai Járásbíróság 2020. június 25-én rendelte el a férfi letartóztatását, mert álláspontja szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Az időközben elkészült elmeorvos szakértői vélemény szerint a gyanúsított kóros elmeállapotban követte el a terhére rótt bűncselekményt, ezért indokolt a letartóztatás helyett az előzetes kényszergyógykezelés elrendelése.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy süttői házban 2020. május 16-án éjjel több késszúrással és vágással megölte a nővérét és a sógorát. A férfi a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal takarta le és a házban is benzint locsolt szét, majd azt meggyújtotta. A házban keletkező tűzben a gyanúsítottnak másodfokú égési sérülései keletkeztek, ezért a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.