Meghosszabbította a bíróság a komáromi halált okozó testi sértés gyanúsítottainak letartóztatását

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. március 22. napján megtartott ülésen 3 hónappal – 2021. június 23. napjáig - meghosszabbította annak a 2 komáromi férfinek a letartóztatását, akik ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárás. A végzés nem végleges, mivel az ellen a gyanúsítottak és másodrendű gyanúsított védője fellebbezést jelentett be. Elsőrendű gyanúsított védője az ülésen nem volt jelen, így a mai naptól számított 5 napon belül teheti meg jognyilatkozatát.

A Tatabányai Járásbíróság 2020. június 23-án egy hónapra elrendelte a társtettesként elkövetett halált okozó testi sértés bűntettével gyanúsított férfiak letartóztatását, mert a bíróság álláspontja szerint az egyik férfi esetében megalapozottan feltehető, hogy az eljárás során elérhetetlenné válna, illetve mind a két gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye. 

A két büntetett előéletű gyanúsított 2020. június 17-én késő este egy komáromi ingatlanban ütlegelte, rugdosta a sértettet. A bántalmazás következtében kialakult súlyos belső vérzések miatt az idős férfi a helyszínen életét vesztette.