Meghosszabbította a 2 román embercsempész letartóztatását a bíróság

A Komáromi Járásbíróság ülésen meghosszabbította 2 román állampolgárságú embercsempész letartóztatását 3 hónappal – 2021. június 18. napjáig. (A gyanúsítottak letartóztatását a Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája rendelte el a 2020. szeptember 18. napján megtartott ülésen.) A letartóztatás fenntartása a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény konspiratív, szervezett jellegére, a nyomozás állására és érdekeire, a gyanúsítottak személyi körülményeire és a büntetőeljárásban részt vevő más személyek viszonyára tekintettel indokolt.

A végzés az elsőrendű gyanúsítottal szemben végleges, míg a másodrendű gyanúsított védője az ülésen nem volt jelen, így 5 munkanap áll rendelkezésére a jognyilatkozata megtételére.

A nyomozás eddigi adatai szerint 2020. szeptember 16. napján, a hajnali órákban, Szeged térségében a gyanúsítottak a tulajdonukat képező személygépkocsikba megbízóik utasítására, felvettek 7, illetve 6 fő szír állampolgárt, akik Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkeztek. A gyanúsítottak azzal a szándékkal vették fel a migráns személyeket, hogy őket jogellenesen Ausztriába szállítják.

A rendőrök 2020. szeptember 16. napján 3 óra 45 perckor, az M1 autópálya Győr felé vezető oldalának 93 kilométerszelvényénél ellenőrzés alá vonták a gyanúsítottak által vezetett gépkocsikat, amelyekben a migráns személyeket megtalálták.