5 év fegyházbüntetést kapott a tatabányai dohánybolti rabló

 

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. március 1. napján tartott tárgyaláson rablás bűntette miatt a vádlottat 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2021. január 30. napján 15 óra 30 perckor Tatabányán, egy Nemzeti Dohányboltba az arcát, orrát eltakaró maszkban, a fejét sötét színű kapucnival eltakarva, kezében egy kb. 10 cm pengehosszúságú kést tartva pénzszerzési céllal lépett be, majd az eladótér hűtőpultjánál a neki háttal álló eladóval közölte, hogy „ez egy rablás”. Ezután a vádlott a pult mögé ment és az eladó vállát megfogva a bevétel átadását követelte.

Az eladó a vádlottól való félelmében és a vádlott erőteljes felszólítására a fiókból 50.500 forintot adott át a férfinek, aki végig a kezében tartotta a kést.

A vádlott ezután sietősen távozott a helyszínről, a közelben lévő taxiállomáshoz ment, a viteldíjat a rablással megszerzett készpénzből kifizette, majd szeszesitalt vásárolt.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A vádlott letartóztatását a bíróság fenntartotta, azt a vádlott és a védője tudomásul vette.