5 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság az erőszakos nőt

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. március 1. napján tartott ülésen a vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyidejűleg megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és a védője a jogorvosi nyilatkozat megtételére 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. A bíróság ezt figyelembe véve a nő letartóztatását fenntartotta.

Az erősen ittas állapotban lévő nő 2019. január 17-én 16 óra 20 perc körül a tatabányai lakásban tévénézés közben beszélni kezdett a sértetthez, aki rászólt, hogy hagyja abba. Ekkor a vádlott a szobában lévő ágyon ülő, tolókocsival, illetve háromlábú bottal közlekedő sértetthez ment, hanyatt lökte az ágyon, haját megragadta és folyamatos szidalmazása közben legalább két alkalommal, közepes erővel ököllel arcon ütötte, megkarmolta. A sértettnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásai, valamint hámsérülése keletkezett, a bántalmazás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására is.

A nő erőszakos többszörös visszaesőnek minősül, őt a bíróság 2013-ban rablás bűntette és más bűncselekmények miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt 6 év fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2018-ban szabadult.