Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a szárligeti asszonyt, aki hátba szúrta a férjét

A Tatabányai Törvényszék a 2021. március 1. napján tartott előkészítő ülésen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőügyben 2 év – 5 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte azt az asszonyt, aki hátba szúrta a férjét.

A törvényszék az enyhítő körülmények (különös tekintettel a beismerő vallomásra, a sértetti megbocsátásra, illetve arra, hogy a vádlott tevékenyen részt vett a következmények elhárításában) jelentősebb súlya miatt látott lehetőséget a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztésére.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a férje 1995 óta éltek együtt szárligeti otthonukban. A férfi munkaviszonyban nem állt és italozó életmódot folytatott, emiatt közte és a vádlott között gyakoriak voltak a viták. A vádlott és a férje 2020. július 31-én az otthonukban tartózkodott, ahol a sértett egész nap italozott. 17 óra körüli időpontban vitatkozni kezdtek, a férj kiment a házból, a vádlott késsel a kezében utánament az udvarra, a sértett mögé lépett, majd hátba szúrta őt.

A szúrást követően a nő kihúzta a kést a férfi hátából, visszavitte a házba és betette a mosogatóba. A sértett is bement a házba, a sebe vérzett, ezt látva a vádlott értesítette a mentőszolgálatot, valamint megpróbálta csillapítani a vérzését. A kiérkező mentőszolgálat kórházba szállította a férfit.

A sértett a vádlott szúrása következtében 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett el.

Az ítéletet a vádlott és a védője tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel az ügyész fellebbezést jelentett be végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása végett.