13 migránst próbált Ausztriába csempészni a 2 férfi, letartóztatásukat elrendelte a bíróság

A Komáromi Járásbíróság embercsempészés bűntette miatt két román állampolgárságú férfi letartóztatását rendelte el 1 hónapra, 2021. március 26. napjáig.

Az indítvány szerint a férfiak egy ismeretlen megbízójuk felhívására 400, illetve 600 Euro díjazás ígérete ellenében vállalták, hogy a Szerbiából Magyarországra jogellenesen, érvényes okmányok nélkül, embercsempészek közreműködésével érkező migráns személyeket Ausztriába szállítják.

A két férfi 2021. február 24-én 6 óra 30 perc körül, Szeged térségében két személygépkocsiba összesen 13 migránst vett fel, majd a járművekkel Ausztriába indultak, amelynek során a megbízójuk néhány kilométerrel előttük haladt és biztosította az útjukat.

A rendőrök 10 óra 36 perckor, az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a komáromi lehajtónál a gyanúsítottak által vezetett gépkocsikat ellenőrzés alá vonták, amelynek során a 13 fő migráns személyt megtalálták.

A bíróság döntésénél figyelembe vette, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a büntetőeljárásban a gyanúsítottak elérhetetlenné válnának, szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást megnehezítenék, valamint fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A végzés végleges.