Letartóztatta a bíróság azt a bolgár férfit, aki 5 migráns próbált Ausztriába csempészni

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. február 25. napján tartott ülésén embercsempészés bűntette miatt elrendelte annak a bolgár férfinek a letartóztatását 1 hónapra, aki 5 migráns személyt próbált Ausztriába csempészni.

Az indítvány szerint a férfi 2021. február 23-án hajnalban Magyarországon egy bolgár honosságú személygépkocsiba 5 fő szír, valamint 1 fő palesztin, Magyarország területére jogellenesen érkezett, érvényes okmányokkal nem rendelkező állampolgárt vett fel azzal, hogy őket Ausztriába szállítsa. A gyanúsított 2021. február 23-án az M1 autópályán, Tata térségében haladt a járművével, amikor ellenőrzés alá vonták és utasaival együtt előállították.

A bíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette, hogy a gyanúsítottnál fennáll a veszélye, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást megnehezítené, valamint fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A végzést az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be az ellen.