Börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki az utcán verte meg élettársát, majd egy autóban okozott kárt

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. február 25. napján tartott előkészítő ülésen garázdaság és rongálás miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a nyílt utcán verte meg élettársát, majd egy autóban is kárt okozott.

A vádirat szerint a férfi és élettársa 2020. április 4-én Tatabányán, a Szőlődomb utcában a járdán haladtak, egymással vitatkoztak. Vita közben az ittas állapotban lévő férfi kiabált a nővel, miközben őt többször megütötte, kétszer megrúgta. A nő a földre esett, őt a vádlott mintegy két méteren keresztül a járda melletti fűre húzta. Ezután a férfi az élettársától eltávolodott, a földre feküdt, a földet ütlegelte, miközben a kiabálást folytatva élettársát sértegette. A nőnek sérülése nem keletkezett.

Ezt követően a férfi kiment az úttestre, ahova akkor érkezett egy személygépkocsi. A vádlott ekkor kiabálva az autó felé futott, annak sofőrje vészfékezéssel megállt. A férfi futtában a gépkocsi motorháza tetejére felugrott. A sofőr a gépjárműből kiszállt, az elkövetőnek felrótta a cselekményét, amely után a vádlott az úttestet elhagyta.

A vádlott a gépkocsira történt felugrásával a gépkocsin karcolásokat, valamint a motorház tetején 8 darab, 1-2 mm mélységű horpadást okozott. A rongálással okozott kár: 78.000,- Ft, mely összeg megfizetésére a bíróság a vádlottat kötelezte.

Az ítélet jogerős.