12 főt próbált Ausztriába csempészni a kínai születésű litván férfi, letartóztatta a bíróság

A Tatabányai Járásbíróság 2021. február 24. napján tartott ülésén embercsempészés bűntette miatt elrendelte egy Kínában született litván állampolgárságú férfi letartóztatását 1 hónapra.

Az indítvány szerint a gyanúsított 2021. február 22. napján délelőtt Szeged térségében egy kölcsönzött gépkocsiba összesen 12 fő, szír állampolgárságú, Szerbiából Magyarországra jogellenesen, érvényes okmányok nélkül, embercsempészek segítségével érkezett migráns személyt vett fel azzal, hogy őket 3000 Euro díjazásért Ausztriába szállítja. A migráns személyek felvételét követően a férfi a gépkocsival Ausztria felé indult, melynek utasterében 8 fő, a csomagterében 4 fő migráns személy utazott.

A rendőrök 13 óra 20 perckor, az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 73. kilométerszelvénynél ellenőrzés alá vonták a járművet, melyben a 12 fő migráns személyt megtalálták.

A bíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette, hogy a gyanúsítottnál fennáll a veszélye, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást megnehezítené, valamint fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A végzés jogerős.