Veréssel fenyegetett egy kisfiút, hogy szülei pénzéből üdítőt, pizzát rendeljen a focipályára, felfüggesztett börtönbüntetést kapott

A Komáromi Járásbíróság büntetővégzésben a folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt 2 év – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetést, valamint 32.000 forint vagyonelkobzást szabott ki arra a férfire, aki a nála hét évvel fiatalabb sértettet több alkalommal veréssel fenyegetve kényszerített pizza és üdítő rendelésére szülei pénzéből. A végzés jogerős.

A megállapított tényállás szerint a tizenkettedik életévét még be nem töltött kiskorú sértett 2018. decemberben, a téli szünetében, rendszeresen kijárt a kisbéri sportpályára focizni, ahol megismerkedett a tizennyolcadik életévét már betöltött férfival.

A férfi felszólította a sértettet, hogy a saját költségére, közös fogyasztás céljából, a sportpályára rendeljen pizzát és üdítőitalt. A sértett a kérést nem akarta teljesíteni, ezért a férfi kiabált vele, és veréssel fenyegette. A fiú a fenyegetéstől megijedt, ezért telefonjáról megrendelte a követelt pizzát és üdítőitalt, majd hazasietett, és szülei pénzéből magához vett 5.000 Ft körüli összeget, amiből kifizette a kiszállított pizzát és üdítőt. Az így rendelt ételt és italt közösen fogyasztották el.

A férfi ezt követően több alkalommal, 2019. áprilisig a kisbéri sportpályán emelt hangnemben, részben veréssel fenyegetve rendeltetett a sportpályára pizzát és üdítőt. A megfélemlített sértett a követeléseknek eleget tett, az így rendelt pizzát és üdítőt is szülei pénzéből fizette ki. A sértett összesen legalább nyolc alkalommal adott fel rendelést fenyegetés hatására, és összesen 64.000 Ft-ot hozott el otthonról a szülei tudta nélkül a rendelés árának kifizetésére.