Letartóztatásban marad a tatai családi házból festményt és szerszámokat eltulajdonító 2 férfi

A Tatabányai Járásbíróság ülésén 3 hónappal – 2021. május 14. napjáig - meghosszabbította annak a 2 férfinek a letartóztatását, akik egy tatai családi házból festményt és szerszámokat tulajdonítottak el. A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás fenntartása mindkettő gyanúsított esetében indokolt, mivel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak amennyiben szabadlábra kerülnének, úgy egymással, illetőleg harmadik társukkal összebeszélnének, bizonyítási eszközt elrejtenének, megsemmisítenének, ekként a bizonyítást veszélyeztetnék. A végzés nem jogerős, mivel az ellen a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be.

A megalapozott gyanú szerint 2020. augusztus 12-én a gyanúsítottak, a harmadik társukkal együtt, az ajtót befeszítve és a lakatpántot letörve, lopási szándékkal bementek a sértett tulajdonát képező tatai családi házba. A gyanúsítottak a lakásból közösen eltulajdonítottak egy szerszámokat tartalmazó szerszámos koffert 50.000 forint értékben, egy 350.000 forint értékű festményt, továbbá összekészítettek 540.000 forint értékben szerszámgépeket azzal, hogy azokért később visszamennek. 

Még aznap éjjel vissza is tértek a családi házhoz azzal a céllal, hogy a már előzőleg összekészített tárgyakat eltulajdonítsák, azonban a nyomozó hatóság tetten érte őket, a 2 gyanúsítottat elfogták, míg a harmadik társuk elmenekült a helyszínről és azóta ismeretlen helyen tartózkodik.