Meghosszabbította a bíróság annak a férfinek a letartóztatását, aki 45 migránst próbált Ausztriába csempészni

A Tatabányai Járásbíróság 2 hónappal – 2021. április 9. napjáig – meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, akit embercsempészés bűntettével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. október 7-én hajnalban felvett a teherautójába 45 fő szír állampolgárt. A török állampolgárságú gyanúsított tudta, hogy a migráns személyek nem rendelkeznek Magyarország területére beutazási és az államhatár átlépésére jogosító engedéllyel, ennek ellenére az volt a célja, hogy Magyarországon keresztül Ausztriába szállítsa őket. Az autót még aznap korán reggel az M1-es autópályán, Tata térségében a rendőrök ellenőrzés alá vonták, a sofőrt és utasait előállították.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés miatt kérte a terhelt letartóztatásának két hónappal történő meghosszabbítását, amely indítványnak a Tatabányai Járásbíróság helyt adott.

A bíróság a gyanúsított kirendelt védője által a letartóztatás megszüntetése és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása iránt előterjesztett indítványát elutasította.

A végzés nem végleges, az ellen a kézbesítéstől számított három napon belül fellebbezésnek van helye.