Barátnőjével utazott külföldre az eltulajdonított autóval, letartóztatását meghosszabbította a bíróság

A büntetett előéletű terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal, miszerint 2020. szeptember 20. napján az éjjeli órákban egy kisbéri lakóház előtt parkoló, a sértett tulajdonát képező személygépkocsit, a sértett által benne hagyott indítókulcs segítségével elindította és a gépkocsival barátnője tartózkodási helyéhez hajtott. A gyanúsított és barátnője ezt követően az eltulajdonított gépkocsival Szlovákián keresztül Ausztriába, Németországba, Hollandiába és Belgiumba utazott. A terhelt – annak érdekében, hogy jövedelemhez jusson – a gépkocsi értékesítését tervezte. A bűncselekmény elkövetési értéke 600.000 forint.

Mindeközben elrendelték a gépkocsi körözését, valamint a terhelt vonatkozásában elfogatóparancsot bocsátottak ki. Ennek folytán a Németország területén közlekedett vádlottat a német hatóságok intézkedés alá vonták és a gépjármű lefoglalásra került. A vádlott ezt követően 2020. október 6. napján egy nemzetközi vonaton utazott Magyarországra, amikor a határátlépésnél a rendőrség őrizetbe vette.

A Komáromi Járásbíróság 2021. február 1. napján az iratok alapján a gyanúsított letartóztatását 2 hónappal meghosszabbította. Döntésénél figyelembe vette, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve feltehetően újabb bűncselekményt is elkövetne. A végzés nem végleges, az ellen a kézbesítéstől számított 3 napon belül fellebbezéssel lehet élni.