Munkásszállón a szobatársától lopott, felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki a bíróság

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020. február 02-03. napján szobatársak voltak egy esztergomi munkásszállóban és közös munkahelyen is dolgoztak.

A vádlott 2020. február 02-án a délutános műszak előtt a sértettől, annak éjjeliszekrényéről ellopta az 5.000,- Ft értékű mobiltelefonját. A munkahelyükön, a zuhanyzóban a vádlott zsebéből kiesett a telefon, így derült fény a lopásra.

Ezt követően a vádlott a munkásszálló közös használatú szobájában 2020. február 3-án reggel, kihasználva, hogy sértett kiment a szobából dohányozni, a sértett ágya mellett a földön lévő táskából ellopta annak bankkártyáját, amelyet a szálló vészkijárata előtti füves területen eldugott.  Az eljárás során a bankkártyát a nyomozó hatóság lefoglalta és a sértettnek kiadta.

A vádlottat a bíróság 2019-ben már lopás vétsége miatt 60 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2020. október 28. napján hozott büntetővégzésében a vádlottal szemben lopás vétsége, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt halmazati büntetésül 6 hónap – 1 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetést szabott ki. A végzés 2021. január 25. napján véglegessé vált.