Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a nő, aki teljesítménynövelő szert próbált testápolóba keverve bejuttatni a párjának a börtönbe

Az elsőrendű vádlott nő 2018. június 6. napja előtt tiltott teljesítményfokozó szert szerzett meg, amelyet a szabadságvesztését töltő párjának a büntetés-végrehajtási intézetbe akart eljuttatni.

A nő a szert tartalmazó anyagot porrá darálta, majd azt három testápolóba keverve tatabányai lakása hűtőszekrényében tárolta.

A nő egy másik alkalommal Tatabányán 15 darab amfetamin származékot tartalmazó tablettát szerzett be a másod- és harmadrendű vádlott segítségével azért, hogy a tablettákat később bejuttassa párjának a börtönbe.

A nyomozó hatóság a kábítószert tartalmazó tablettákat a nő lakásán lefoglalta.

A negyedrendű vádlott a vele szemben 2018. június 7. napján foganatosított rendőri intézkedést megelőző napokban kannabiszt tartalmazó anyagot, valamint kokaint tartalmazó anyagot szerzett meg, amelyeknek egy részét tatabányai lakóhelyén elfogyasztotta.

A negyedrendű vádlott a testvére részére is engedélyezte a szobájában tárolt kannabiszt tartalmazó növényi anyagmaradványból való elvételt, fogyasztást.

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. január 19. napján tartott előkészítő ülésen az elsőrendű vádlottat teljesítményfokozó szerrel visszaélés előkészületének vétségében és kábítószer birtoklásának bűntettében bűnösnek találta, ezért halmazati büntetésül 2 év – 3 évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlottról később dönt a bíróság.