Barátnőjétől lopott, közmunkára ítélte a bíróság

A vádlott és a sértett baráti viszonyban álltak egymással, 2018. december 31-én a szilvesztert is együtt töltötték a sértett és a testvére (másik sértett) által bérelt lakásban, ahol együtt italoztak, majd elaludtak. A másik sértett ekkor nem tartózkodott a lakásban.

A vádlott a hajnali órákban felébredt, kihasználta, hogy a barátnője még alszik, ezáltal védekezésre képtelen állapotban van és az ágya melletti kis asztalról eltulajdonította a 26.990,-Ft értékű mobiltelefonját, valamint a táskájából 18.000,- Ft készpénzét.

Ezt követően a vádlott átment a másik szobába és a szekrényből eltulajdonította a távollevő sértett márkás parfümjét, neszesszerét, benne különböző kozmetikai termékekkel, egy virágmintás női ékszeres dobozt, bizsu ékszerekkel és egy karórával, valamint egy ajándékcsomagot. A távollevő sértettől eltulajdonított tárgyak összértéke: 57.394,- Ft.

Az eltulajdonított tárgyak közül a vádlott lakóhelyén lefoglalásra és a sértettnek kiadásra került a virágmintás doboz a benne lévő ékszerekkel, ezzel a lopási kárból megtérült 32.645,- Ft. A vádlott a mobiltelefont 10.000,-Ft-ért értékesítette.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2019. június 20. napján hozott büntetővégzésben a vádlottal szemben 150 óra közérdekű munka büntetést, valamint 4.749,-Ft összegű vagyonelkobzást szabott ki. A büntetővégzéssel szemben az ügyész a vádlott terhére, súlyosítás végett tárgyalás tartását kérte.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. február 2-án megtartott tárgyaláson a vádlottat ugyancsak 150 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, ezért az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre elítélésért jelentett be fellebbezést.