Édesanyja bántalmazásáért börtönbüntetésre ítélte a bíróság a dorogi férfit

A vádlott és az édesanyja, a sértett korábban közösen egy dorogi lakásban laktak, de a sértett a vádlottat elküldte és kijelentette a lakásból.

A vádlott 2020. február 24-én megjelent édesanyja lakásánál, ahová a sértett beengedte. A sértett és a vádlott között vita alakult ki, melynek során a vádlott észrevette, hogy édesanyja gyógyszert szed, ezért azt megfogta és közölte vele, hogy azokat kidobja. A sértettnek pánikbetegsége miatt van szüksége a gyógyszerre, ezért megpróbálta megakadályozni a vádlottat abban, hogy a gyógyszert a WC-be dobja. A sértett a konyhában a vádlottat a pólójánál fogva megpróbálta visszatartani, ekkor a vádlott hirtelen hátrafordult és ököllel a sértettet arcon ütötte, majd a tarkójára is ráütött egyet, amitől a sértett összerogyott.

A vádlott bántalmazása miatt a sértett arcán és nyakán vérbőség keletkezett, illetőleg a szeménél is bevérzés vált láthatóvá. A sérülések gyógytartama nyolc napon belüli, azonban a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására is.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. február 2.  napján tartott előkészítő ülésen a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően 7 hónap börtönbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

Az ítélet jogerős, azt az ügyész és a vádlott is tudomásul vette.