Hat év fegyház a komáromi dohánybolt kirablásáért

Hat év fegyház a komáromi dohánybolt kirablásáért

Súlyos ítéletet hozott a bíróság egy erőszakos bűnügyben. A Komáromi Járásbíróság a mai napon tartott előkészítő ülésen hat év fegyházra, valamint hat év közügyektől való eltiltásra ítélte azt a férfit, aki késsel rabolt ki egy komáromi dohányboltot, és szétverte a vele szemben intézkedő rendőrjárőr autóját.

A nyomozás iratai szerint a büntetett előéletű, 35 éves vádlott 2020. április 16-án azzal a szándékkal tért be egy komáromi dohányboltba, hogy onnan erőszak árán is, de pénzt szerezzen, ennek érdekében magához vett egy 20 cm pengehosszúságú, 12 cm markolatú kést. A rabló az üzletben késével megfenyegette az előadót, és azt követelte, hogy az összes pénzt pakolja egy műanyag szatyorba. Az eladó az erőszakos fenyegetéstől megijedt, az ellenállást reménytelennek tartva átadta a kasszában lévő összeget, 266. 000 Ft-ot. Az elkövető a műanyag szatyorba pakolt pénzzel elmenekült, de a kiérkező járőrök a dohánybolttól nem messze elfogták. Az elkövető a rendőrökkel szemben is erőszakosan lépett fel, nem hagyta magát megbilincselni és a rendőrautónak is nekirontott. Az autó első szélvédőjét egyik kezén a bilinccsel, több alkalommal, nagy erővel megütötte, aminek következtében több helyen az üveg betört, illetve az autó vezetőülés felőli ajtókilincsét is kitörte, ezzel 455.000 Ft kárt okozott. A dohánybolt kára az elfogáskor megtérült, de a rongálással okozott kár továbbra is fennáll.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte. A Komáromi Járásbíróság a mai napon tartott előkészítő ülésen a férfit hat év fegyházbüntetésre, valamint hat év közügyektől való eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélettel szemben, a fegyházbüntetés súlyosítása végett az ügyész fellebbezést jelentett be.