Újabb szerb embercsempészek letartóztatását rendelte el a bíróság

A nyomozás adatai szerint a két gyanúsított, egy ismeretlen személy megbízásából, díjazás ellenében vállalta, hogy a Szerbiából Magyarországra jogellenesen, embercsempészek közreműködésével érkező migráns személyeket a magyar-szerb államhatártól a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítja, az államhatár jogellenes átlépése céljából.

A két férfi 2021. január 26-án a hajnali órákban, Szeged térségében, 3-3 fő szír állampolgárságú migráns személyt vett fel gépkocsijába. A rendőrök az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 73. és a 107, km szelvénynél ellenőrzés alá vonták a gépkocsikat, melynek során a járművekben utazó 3-3 fő migráns személyt megtalálták.

A Tatabányai Járásbíróság a 2020. január 28-án tartott ülésen a gyanúsítottak letartóztatását 1 hónapra elrendelte. A bíróság döntése során figyelembe vette, hogy a 2 férfi külföldi állampolgár, Magyarországhoz nem kötődik, letartóztatásuk a büntetőeljárásban való jelenlétének biztosítása, illetve a nyomozás kezdeti szakasza, a tényállás tisztázása, a bizonyítás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt is indokolt.

A végzés végleges, azt az ügyész, a védők és a gyanúsítottak is tudomásul vették.