Négy embernek is kiadta ismerőse lakását a csaló férfi

A férfi egyik ismerősének külföldre kellett utaznia, ezért a nő megkérte a vádlottat, hogy amíg nem tartózkodik az albérletben, addig a lakásra felügyeljen, etesse meg az ott élő kutyáját. A vádlott a feladatot elvállalta és elhatározta, hogy a jófogás.hu oldalon közzétesz egy hirdetést, miszerint a lakás kiadó, a jelentkezőktől pedig előleget fog kérni.

A férfi négy sértettel állapodott meg abban, hogy a lakást kiadja nekik. A sértetteknek a férfi a lakást meg is mutatta, közülük hárommal albérleti szerződést is aláírtak, a negyedik sértettnek azonban az ingatlan a méretei miatt nem felelt meg, neki a vádlott egy nem létező győri lakást ajánlott fel, amiről képeket küldött a sértett feleségének email címére. A lakás elnyerte a család tetszését, aláírták a bérleti szerződést és átadták a kauciót, azonban amikor Győrbe utaztak, hogy megtekintsék az ingatlant, észlelték, hogy a cím nem létezik.

A vádlott kaució és bérleti díj címen a négy sértettől összesen 580.000.- forintot kapott.

A Tatabányai Járásbíróságon 2020. október 15-én megtartott előkészítő ülésen a bíróság a férfit csalás bűntette miatt 1 év 9 hónap fogházbüntetésre ítélte, 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és kötelezte, hogy a sértettek kárát térítse meg.

Az ítélet jogerős.