Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a zsaroló szeretőt

A sértett 2018 végén egy társkereső oldalon ismerkedett meg a vádlottal, akivel szexuális kapcsolatot létesített. A férfi 2020. február 6-án napközben Viber alkalmazáson keresztül írt a sértettnek, közölte vele, hogy ha nem utal át neki 100.000.- forintot, akkor beszámol a nő férjének és gyermekének a korábbi kapcsolatról, illetve valótlanul azt állította, hogy az aktusról videót készített és ezt is átküldi a sértett házastársának. A sértett a fenyegetés hatására elutalta a kért összeget a vádlottnak. A férfi másnap ismét írt a sértettnek, újabb 100.000.- forintot kért tőle és azt ígérte, hogy ha megkapja többet nem keresi fel. A sértett ismét elutalta az összeget a vádlottnak. A férfi ismét írt a nőnek, ezúttal 50.000.- forintot követelt tőle, amit azonban a sértett nem utalt el, feljelentést tett a vádlott ellen.

A vádlott 2019. decemberében tagja volt a „Székesfehérvár albérlet” csoportnak, ahol a sértett bejegyzést tett közzé, miszerint albérletet keres. A vádlott december közepén messengeren felvette a kapcsolatot a nővel és közvetítőként egy nem létező, de a vádlott állítása szerint egy barátja tulajdonában lévő kiadó lakást ajánlott neki, amiről az internetről letöltött képeket küldött a sértettnek. A vádlott 160.000.- forintot kért azért, hogy a sértett április 15-i költözéséig fenntartsa az albérletet. A nő az összeget sokallta, végül 20.000.- forintban egyeztek meg, amit a sértett el is utalt a vádlottnak. A sértett és a vádlott ezt követően több üzenetet váltott a lakás megtekintése érdekében, de a vádlott a nő által javasolt időpontokat elhárította. A vádlott 2020. január 28-án azt írta, megmutatja a lakást, de további 60.000.- forintra van szüksége az első havi bérleti díjhoz, amit a lakás tulajdonosának kell megfizetnie. A sértett a kért összeg helyett 40.000.- forintot utalt át. A vádlott január 29-én kaució címen újabb 50.000.- forintot kért a sértettől, de ekkorra a sértett bizalmatlanná vált, amiért még mindig nem tudta megnézni a lakást. A nő nem utalta át az összeget, hanem visszakérte a korábban átutaltakat, de a vádlott a kérésnek nem tett eleget, hanem új ajánlattal állt elő, találkozót akart megbeszélni a sértettel, de a sértett nem egyezett bele, feljelentést tett a vádlott ellen.

A Tatabányai Járásbíróságon 2020. október 15-én megtartott bíróság elé állításon a bíróság a férfit 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 260.000.- forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt tartott fenn.