A járványhelyzetet is figyelembe vette a bíróság az ittas sofőr büntetésének kiszabásánál

A vádlott 2020. május 1-jén délután Oroszlány területén enyhén ittas állapotban vezetett autót, amiért az őt igazoltató rendőrök a vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Az idős férfival szemben a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 2020. június 8-án 300.000.- forint pénzbüntetést és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki, azonban a végzés nem vált jogerőssé, mert a vádlott tárgyalás tartását kérte.

A Tatabányai Járásbíróságon 2020. szeptember 24-én megtartott előkészítő ülésen a bíróság a férfi büntetését jelentősen enyhítette, tekintettel a nagyon csekély fokú ittasságára, valamint arra, hogy komoly egészségügyi problémái miatt rendszeresen orvoshoz kell járnia, amit autón kívül csak helyközi tömegközlekedéssel tudna megoldani, ez pedig a bíróság álláspontja szerint a jelenlegi vírushelyzet miatt különösen veszélyes lehetne számára.

A jogerős ítéletben a büntetlen előéletű, beismerő férfit a bíróság 200.000.- forint pénzbüntetésre és 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, aminek időtartamába beszámítani rendelni a 2020. május 1. napja óta eltelt időt.

Az ítélet jogerős.