Fegyházbüntetés vár a kábítószer-kereskedő párosra

Az elsőrendű és a másodrendű vádlottak családi kapcsolatukból eredően régóta ismerték egymást, a vádbeli időszakban állandó munkahellyel nem rendelkeztek, ugyanakkor mind a ketten kábítószer fogyasztók voltak.

A 2018. áprilisától már haszon érdekében kábítószert értékesítő elsőrendű vádlott és a másodrendű vádlott 2018. májusában megállapodtak, hogy az elsőrendű vádlott budapesti kapcsolatait kihasználva rendszeresen nagyobb mennyiségű marihuanát fognak megszerezni, amit Tatabányán értékesítenek. Az elsőrendű vádlott 2018. júniusától legalább havi rendszerességgel 1-1 kg marihuanát vett, majd készletezte azt a másodrendű vádlott tatabányai lakásában, amíg azt különböző személyeknek el nem adták.

2018. júniusától 2019. június 12-ig a vádlottak legalább 10 millió forint értékben adtak el marihuanát.

A Tatabányai Törvényszéken 2020. szeptember 24-én megtartott folytatólagos tárgyaláson a bíróság társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt a vádlottakat 7-7 év fegyházbüntetésre ítélte és 7-7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint velük szemben 5-5 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélet nem jogerős, mert bár az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.