Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság a szomszéd kutyáját meglövő férfit

A vádlott 2019. április 13-án délután mocsai házának udvarán tartózkodott. Az udvarra nyíló elektromos kapun – amit a férfi éppen ekkor kezdett bezárni – az utcáról váratlanul beszaladt az utcában lakó foxi-yorki keverék kutya, aki megszökött otthonról. A barátságos állat 2017-ben került mocsai gazdájához, a vádlott azóta többször találkozott vele. A férfi az állatot el akarta zavarni az udvaráról, ezért rákiabált, de a kapu közben bezáródott, ezért a kutya nem tudott kimenni, leült az udvarra és a vádlottat figyelte. A vádlott bement a garázsba és magához vette a légpuskáját, majd visszament a kutyához, aki továbbra is ugyanott ült nyugodtan. A vádlott a légpuskájával a tőle 5-6 méterre álló kutyára célzott és meglőtte az állatot, aki ezért felvonyított.

A vádlott ekkor kinyitotta a kaput, a megsebzett állat pedig visszament a gazdájához. A férfi a kutyája sérülését látva azonnal elvitte állatorvoshoz, aki a sebet szakszerűen ellátta és összevarrta.

A vádlottnál tartott házkutatás során lefoglalták az engedély nélkül tartott légpuskáját.

A Komáromi Járásbíróság a 2020. szeptember 24-én megtartott tárgyaláson a férfit állatkínzás vétsége miatt 10 hónap -2 évre felfüggesztett- fogházbüntetésre ítélte, valamint a lefoglalt légpuskát elkobozta.

Az ítélet jogerős.