Külföldön elfogott rablót ítélt el a bíróság

A négy elkövető 2014. február 4-én az este az akkor 85, illetve 81 éves sértettek dorogi családi házához ment. A vádlott a villanyóraszekrényben a kismegszakítót lekapcsolta, mire az egyik sértett kilépett a házból. Az egyik elkövető őt a földre lökte, bántalmazta, kést tartott a fejéhez, és a pénzét követelte. Ezalatt két elkövető bement a lakásba, majd egyikőjük a bántalmazott sértett feleségéhez lépett, az arcára pulóvert szorított és az értékeit követelte. Az elkövetők a lakásban 205.000.- forint készpénzt és 245.640.- forint értékű ékszereket vettek magukhoz.

Az elkövetők közül az egyik férfit a bíróság 2018-ban jogerősen 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a jelen ügy vádlottja az Egyesült Királyságba szökött, őt európai elfogatóparancs alapján fogták el, majd 2019. szeptember 26-án a bíróság letartóztatta.

Az Esztergomi Járásbíróságon 2020. szeptember 22-én megtartott előkészítő ülésen a bíróság jóváhagyta a vádlott és az ügyészség által korábban kötött egyezséget, aminek értelmében a bíróság jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.