Kábítószer terjesztő letartóztatását hosszabbította meg a bíróság

A gyanú szerint a férfi azért, hogy kiegészítse jövedelmét több alkalommal vásárolt kannabiszt, hogy azt Tatabányán ismerőseinek eladja. 2020. március 19-én a gyanúsított ismételten értékesítés céljából vett kábítószert, majd még aznap rendőri intézkedés alá vonták. A férfi a nála lévő papír bevásárló táskát -amiben a rendőrök később 424 gramm növényi anyagot találtak- egy ház udvarára dobta, amikor észre vette a rendőröket. A férfi elfogását követően a lakásban további 23,7 gramm marihuánát foglalt le a rendőrség.

A férfi büntetett előéletű, a bíróság korábban kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, melyből 2019. október 27-én feltételes szabadságra bocsátással szabadult, így különös visszaesőnek minősül.

A Tatabányai Járásbíróság a férfi letartóztatását 2020. március 20-án elrendelte a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye miatt, majd legutóbb 2020. szeptember 20. napjáig meghosszabbította. A bíróság ezúttal újabb három hónappal, december 20. napjáig meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezett.