Volt párját és a saját édesanyját is megfenyegette a férfi, akit letartóztatott a bíróság

A gyanúsított a 2020. június 25-ét megelőző napokban többször megfenyegette a volt élettársát,hogy ha nem békül ki vele, akkor meghal, közölte vele, hogy „nem pofázik többet, hanem a tettek fognak beszélni”. A férfi azzal is fenyegette a sértettet, hogy ha nem lehet az övé, akkor másé sem, megöli őt is és a családját is, egy alkalommal pedig a fenyegetését nyomatékosítva egy pisztolyt vett elő és töltött állapotban a nő felé tartotta, majd közölte a sértettel, hogy így merje megcsalni.

A gyanúsított 2020. június 25-ét megelőzően a sértett édesanyját is megfenyegette, azt mondta neki, hogy vele és hozzátartozójával is végez.

A férfi 2020. június 24-én reggel a Tatabányai Járásbíróságon, egy folyamatban lévő perben az édesanyját az eljáró bíró előtt életveszélyesen megfenyegette azzal, hogy „Csöves kutya, elsőnek nem jött össze, de másodszorra megdöglesz!”. Még aznap este, a férfi a volt párja tatabányai lakásához ment és a bejárati ajtó előtt egy darab papírtörlőt helyezett el, amit meggyújtott. A műanyag bejárati ajtó ennek hatására meggyulladt, de sikerült eloltani, így a tűz nem terjedt tovább.

A gyanúsítottal szemben a volt párja, annak édesanyja és a férfi édesanyja is magánindítványt terjesztett elő az őket ért zaklatás miatt. 

A Tatabányai Járásbíróság 2020. június 26-án egy hónapra elrendelte a közveszélyokozás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi letartóztatását, mert a bíróság álláspontja szerint fennáll a bűnismétlés és a tanúk befolyásolásának veszélye.

A végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezett.