Letartóztatta a bíróság a munkaadója megölésével gyanúsított férfit

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a sértett részére, annak több ingatlanán folyamatosan különböző fizikai munkákat végzett, amikért a sértettől fizetést kapott. A gyanúsított a sértettől bérelt egy kis házat, amelyben a gyanúsított a családjával élt.

2020. április 12-én az esti órákban a gyanúsított előzetes szóváltást követően több alkalommal megütötte a fején a sértettet, aki a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt. A gyanúsított az utánfutóján lévő szemét közé helyezte a holttestet, és azt a sértett tatai tanyájára szállította. Ott a szemétégetésre használt gödörbe helyezte a holttestet a szeméttel együtt, majd ezeket gázolajjal lelocsolta és meggyújtotta, valamint a sértett egyik telefonját is elégette. A sértett másik telefonjával a gyanúsított 2020. április 16-ig üzeneteket küldött magának, illetve más személyeknek, majd Tatabánya, Csákányos pusztán ezt a telefont is elégette.

A Tatabányai Járásbíróság 2020. május 19-én egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, mert álláspontja szerint a bűncselekmény kivitelezésének erőszakos módjára, továbbá a gyanúsított által korábban megvalósított bűncselekmények jellegére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban még ki nem hallgatott tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené, illetve, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is.

A végzés nem végleges, mert a gyanúsított védője nem volt jelen az ülésen, így 5 napja van megtenni nyilatkozatát.