Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság az agresszív apát

A férfi 2018-tól rendszeresen fogyasztott alkoholt, főleg hétvégenként, aminek hatására agresszívvá vált, ez pedig az élettársával, gyermekeivel konfliktusokat eredményezett. A férfi a gyermekekkel rendszeresen kiabált, 15 éves fiát egy alkalommal bántalmazta is.

Az apa 2019. február 10-én ittas állapotban ment haza, kiabálni kezdett a családjával, az egyik gyermeke telefonját a földhöz vágva közölte a családtagokkal, hogy elege van belőlük, menjenek el otthonról, mert nem fog miattuk dolgozni. A férfi ezután elment otthonról, majd ismét hazament és az élettársa felé ingerülten közeledett, 8 éves kislánya állt közéjük. Az apa a lányával szemben is agresszív volt, amikor a 15 éves fia a férfit a vállánál fogva megfogta, mire az apja egy alkalommal, nagy erővel arcon ütötte fiát, akinek emiatt 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A büntetlen előéletű férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte és az eset után felhagyott az italozással, továbbra is élettársával neveli a gyermekeit.

A Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt halmazati büntetésül 1 év 8 hónap – 3 évre felfüggesztett –börtönbüntetésre ítélte a férfit. A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye, de a kézbesítéstől számított 8 napon belül a vádlott, a védője, valamint az ügyész is tárgyalás tartását kérheti.