60 nap elzárás az ellopott telefonért

A vádlott a saját albérletében lopta el a sértett mobiltelefonját, amit másnap a nagyapjának adott ajándékba. A férfit a bíróság 60 nap elzárásra ítélte.

A vádlott egy tatabányai házban lakik, ahol egy szobát bérel. A sértett 2019. február 5-én az ingatlan tulajdonosainak tudtával az éjszakát ebben a házban töltötte. 18 óra körül a sértett lefeküdt aludni a konyhában, a mobiltelefonját az ágy mellé tette és elaludt. A vádlott másnap hajnalban tért haza, bement a konyhába, hogy igyon egy pohár tejet, ekkor meglátta a mobiltelefont és magához vette. A számára ismeretlen személytől megszerzett telefont a vádlott magával vitte a szobájába, majd a következő napon odaajándékozta a nagyapjának.

A nyomozó hatóság a telefont SIM kártya nélkül lefoglalta, így a kifosztás elkövetési értéke majdnem teljes egészében megtérült.

A Tatabányai Járásbíróság 2019. május 31-én bíróság elé állítás keretében kifosztás bűntette miatt 60 nap elzárásra és 10980.- forint vagyonelkobzásra ítélte a férfit. A bíróság súlyosító körülményként értékelte a sértett idős korát.

Az ítélet jogerős.