Előzetesben a két kiskorú lányt szexuálisan zaklató férfi

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónap időtartamra 2018. január 28. napján elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint több alkalommal szexuálisan zaklatta párja kiskorú gyermekeit. 

A rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a feljelentő egy társkereső oldalon 2016. évben megismerkedett a gyanúsítottal, akivel több alkalommal találkozott, részint a gyanúsított házában, részint a feljelentő lakásán. A találkozásaik alkalmával mindkét helyen jelen voltak a feljelentő kiskorú gyermekei, így a 2006. évben született lánya, és a 2011. évben született született lánya.
2016. nyarán a gyanúsított saját lakásán, valamint a feljelentő lakásán szexuálisan közeledett a feljelentő idősebb lányához. 2017-ben a gyanúsított a munkáltatója tulajdonát képező autóbuszt megmutatta neki, így a buszban a sofőrök részére kialakított fekvőrészt is, ahol szintén szexuálisan közeledett hozzá. 
2017. nyarán a feljelentő kisebbik lányához is szexuális szándékkal közeledett.

A gyanúsítottat a Tatabányai Városi Bíróság 2008-ban szemérem elleni erőszak bűntette és más szexuális bűncselekmények elkövetése miatt 9 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte. A büntetéséből a terhelt 2010. júliusában szabadult feltételes kedvezménnyel. A feltételes szabadsága 2013. július 26. napján telt le. E körülmény miatt nem lehet kizárni annak a lehetőségét, hogy a terhelt szabadságvesztéssel büntetendő újabb hasonló jellegű bűncselekményt kövessen el. A határozat indoklásában a bíróság utalt arra is, hogy a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények jellege és a sértettek életkora miatt az eljárás jelenlegi szakaszában megalapozottan feltehető, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén a sértettekkel igyekezne kapcsolatba kerülni, őket befolyásolni és ezzel veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét.

A végzés ellen a gyanúsított és a védője fellebbezett, így az nem jogerős.

Tatabánya, 2018. január 25.

                                                                                Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály