Az elkövetéstől számított két nap alatt jogerősen elítélte a bíróság az embercsempészt

A Komáromi Járásbíróság 2018. január 17.-i ítéletében embercsempészés bűntette miatt 3 év börtön fokozatú szabadságvesztésre és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte, azt a szerb állampolgárságú férfit, aki gépkocsijában hat migránst csempészett.

A vád szerint a vádlott 2018. január 15-én este a szerb-magyar államhatár közelében egy iraki és öt afgán állampolgárt vett fel gépkocsijába, akiket Ausztriába akart csempészni. 2018. január 16-án hajnalban, az M1-es autópálya bábolnai pihenőhelyénél a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei ellenőrizték a férfi autóját, és megállapították, hogy a migránsok sem Magyarország területére, sem pedig az Európai Unió tagállamainak területére történő belépéshez szükséges útlevéllel, beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkeznek, melyről az embercsempész tudott.
A Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a vádlott bíróság elé állítását, aki a nyomozás során és a tárgyaláson is beismerte bűnösségét. A bűnösségét beismerő vallomását a tanúvallomások és az okirati bizonyítékok alátámasztották.

Az ítélet jogerős.

Az ügy rendkívül gyors lefolyásában nagy szerepe volt a társszervek kiváló együttműködésének, így a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hatékony mélységi felderítésének, illetve a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azonnali indítványának is.

Tatabánya, 2018. január 17.

                                                                             Tatabányai Törvényszék Sajtóosztálya