Előzetesben az oroszlányi emberölés gyanúsítottja

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra 2017. december 28-án elrendelte annak a román férfinak az előzetes letartóztatását, aki karácsony második napján egy embert megölt, egyet súlyosan megsebesített Oroszlányban.

A gyanúsított együtt töltötte a karácsonyt a sértett korábbi barátnőjével Oroszlányban, mikor a sértett és a sértett egy barátja féltékenységből felkeresték, hogy elégtételt vegyenek rajta. Miután nem nyitottak ajtót a kopogtatásukra, erőszakkal hatoltak be az ingatlanba, ahol dulakodni kezdtek a gyanúsítottal. Ennek során a gyanúsított egy körülbelül 20-25 centiméter pengehosszúságú késsel megszúrta a sértett barátját, akinek sikerült elmenekülnie a helyszínről, de jelenleg is életveszélyes állapotban van, a rendőrség még nem tudta kihallgatni. Ezután a késsel a sértettre támadt, lágyékrészen és mellkason szúrta, ennek következtében a 21 éves tatabányai fiatalember a helyszínen életét vesztette.
A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta figyelemmel a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és arra, hogy a gyanúsított a helyszínről elmenekült, emellett nem rendelkezik Magyarországon állandó tartózkodási hellyel. A határozat indokolásában a bíróság utalt arra is, hogy fennállt a tanúk befolyásolásának veszélye.

A végzés jogerős.