Vasúti pályaudvaron történt lopás Komáromban

A Komáromi Járásbíróság 2023. május 18. napján tartott gyorsított eljárásban hozott ítéletet azzal a férfival szemben, aki a komáromi vasúti pályaudvaron a következő cselekményeket követte el.

2023. április 16-án 23 óra körüli időben az erősen ittas állapotú férfi a komáromi vasúti pályaudvar területén, valamint  a közelben lévő telephelyen az ott lévő épületekbe a bejárati ajtót berúgva ment be. Az egyik raktárépület mosdójának kulcsra zárt műanyag bejárati ajtaját lábbal berúgta, mellyel 104.758,- Ft rongálási kárt okozott, de értéket nem tulajdonított el.

Az egyik irodahelyiség zárt bejárati ajtaját lábbal berúgta, onnan 405.185,- Ft értékben lopott értéktárgyakat, így cigaretta töltő készüléket, töltőfejet, okos órát, laptop töltőt,  szemüvegtokot, USB kábelt, körömvágó ollót, körömcsipeszt,  műszerész csavarhúzót,  matricát, laptopot és 435 Ft készpénzt. A férfi az épület előtt parkoló személygépkocsi  jobb hátsó ablakát egy fadarabbal betörte, így kinyitotta a gépkocsi ajtaját és a kesztyűtartóból eltulajdonított egy darab LCD készüléket, és egy darab GPS-t összesen 38.000,- Ft értékben.

A férfit a cselekmények elkövetése után a helyszínen a Komáromi Rendőrkapitányság járőrei elfogták és előállították, majd ruházatának átvizsgálása során abban elrejtve megtalálták az értéktárgyakat, így a lopással okozott kár megtérült.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság a büntetett előéletű férfit 1 év 2 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a határozatban 3 évre kitiltotta Komárom közigazgatási területéről, valamint kötelezte a sértett rongálási kárának megtérítésére.

Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, a vádlott és védő is tudomásul vette.