Fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit zsarolás bűntettének kísérlete miatt

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. június 16. napján tartott tárgyaláson, 3 év 8 hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a többszörös visszaeső férfit, aki 30.000 forint követelés érvényesítése végett bántalmazta a sértettet. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. december 9-én egy esztergomi presszóban összetalálkozott a sértettel, közöttük hangos szóváltás alakult ki. A vádlott több alkalommal megütötte az arcán és a felsőtestén sértettet, valamint a földre került sértettet megrúgta, miközben hangosan követelte, hogy fizesse vissza a 30.000 forintos tartozását. A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a pultos értesítette a rendőrséget. A sértett nem teljesítette a vádlott követelését, nem fizette meg neki a kért összeget.

A bíróság a vádirati tényállástól részben eltérve azt állapította meg, hogy a férfi jogtalanul követelte erőszakkal a tartozásnak mondott összeget, ezért a férfit zsarolás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.