Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a közös képviselőt bántalmazó nőt

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. június 9. napján tartott tárgyaláson, garázdaság vétsége és testi sértés vétsége miatt 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte azt a tatabányai nőt, aki azért bántalmazta a társasházi közös képviselőt, mert az szóvá tette a szabálytalan hulladékelhelyezést, amelyről fotót is kívánt készíteni. Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

A megállapított tényállás szerint a sértett nő egy tatabányai társasház közös képviselője, aki 2019. november 01-én 17 óra 30 perc körüli időben a társasház udvarán meglátta, hogy a vádlott és a hozzátartozói papír hulladékot helyeznek el a társasházzal szembeni ház előtt lévő szeméttároló mellé.

A sértett ekkor felszólította őket, hogy a közelben lévő szelektív gyűjtőhelyre vigyék a szemetet. A vádlott nem válaszolt semmit, hanem beült a gépkocsijába. Ezután észlelte, hogy a sértett fényképfelvételt kíván készíteni a gépkocsijáról, ezért a járműből kiszállt, és megindult a sértett felé. A sértett megijedt és a közeli építkezést felügyelő biztonsági őr lakókocsijához ment, hogy segítséget kérjen.

A vádlott a sértett haját és ruházatát rángatta, valamint ököllel többször megütötte, emiatt a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.