Új épületbe költözhet a Tatai Járásbíróság

Hamarosan új épületbe költözhet a Tatai Járásbíróság a mostani, eredetileg nem bíróságnak épült és több más szervezettel együtt használt ingatlanból. A zöldmezős beruházás már elindult, hiszen 2019 végén a magyar állam megvásárolt egy közel négyezer négyzetméteres telket Tata város önkormányzatától, melyen 1-2 éven belül megépülhet az új bírósági épület.

Dr. Csorba Zsolt Ödön kiemelte, hogy az új járásbíróság területének kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy tömegközlekedéssel jól elérhető legyen illetve, hogy elegendő ügyfél és dolgozói parkolót is ki lehessen alakítani. A Tatabányai Törvényszék elnöke hozzátette, az új létesítményre nagy szükség van ahhoz, hogy Tatán is méltó körülmények között folyhasson a munka. A tervek szerint a kétszintes épületben helyet kap egy ügyfélcentrum, több -és egy távmeghallgatásra is alkalmas- tárgyalóterem, dolgozószobák, valamint egy megyei illetőségű irattár is. Ezen kívül a Tata belvárosában megépülő bíróságon, amennyiben a beruházásra szánt keretösszeg engedi, úgy egy vendégszoba is kialakításra kerül majd,  hogy az ország más bíróságairól a vizek városába látogatók megszállhassanak. 

Az OBH középtávú fejlesztési koncepciójában szereplő beruházásnak köszönhetően a Tatai Járásbíróság mintegy húsz dolgozója költözhet majd át az új épületbe, az ügyfelek pedig egy modern, akadálymentesített bíróságon intézhetik ügyeiket.