Beszédes alkotások – megnyílt az „Igazság arcai” rajzpályázat kiállítása a Tatabányai Törvényszéken

2019. május 28-án nyílt meg az „Igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” című rajzpályázat kiállítása a Tatabányai Törvényszéken. A törvényszék és a ZOOM Egyesület közös pályázata az Országos Bírósági Hivatal támogatásával valósult meg, a megyéből összesen 3 intézményből 41 alkotás érkezett.

A pályázatnak kettős célja volt, egyrészt, hogy bemutassa, a kreatív kifejezésben nincs különbség egészséges, valamint a fogyatékkal élő/tartósan beteg gyermekek között, másrészt pedig, hogy a rajzok segítségével kiderüljön, milyennek látják a gyermekek a bíróságot, a bírákat.

A rajzokat egy háromtagú zsűri bírálta; dr. Csorba Zsolt Ödön, a Tatabányai Törvényszék elnöke, Simecz Orsolya, a KEM MERI Szent György Központ vezetője és Lévai Ádám grafikusművész. A zsűri tizenegy rajzot díjazott, illetve négy különdíj is született, a legötletesebb alkotás, a témát legjobban megragadó alkotás, a legjobb képi történet és a legérdekesebb technika kategóriákban.

A rajzpályázatot a Tatabányai Törvényszéken kívül még tíz törvényszék hirdette meg országszerte a ZOOM Egyesülettel együttműködve, így országos szinten közel száz intézmény vett részt a pályázaton.

A Tatabányai Törvényszékre érkezett rajzokból álló kiállítás 2019. június 11. napjáig látható a törvényszék épületében, majd a legjobb tizenöt alkotást ősszel az Országos Bírósági Hivatalban is kiállítják.