KÖZÖS PP. KONFERENCIÁN VETTEK RÉSZT A TÖRVÉNYSZÉK BÍRÁI, TITKÁRAI ÉS A MEGYEI JOGÁSZ EGYLET TAGJAI

2019. május 10-én az új Pp. eddigi tapasztalatairól folyt az eszmecsere a Tatai Járásbíróságon, ahol a Tatabányai Törvényszék civilisztikai ügyszakos bíráin, titkárain kívül a Magyar Jogász Egylet Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének tagjai is ott voltak, összesen közel hetvenen.

Az Országos Bírósági Hivatal és a Magyar Jogász Egylet szoros együttműködésének köszönhetően országos konferenciasorozat valósul meg, ehhez kapcsolódott a Tatabányai Törvényszék is. A programon az új Pp. gyakorlati alkalmazási tapasztalatait vitatták meg a résztvevők.

A résztvevőket dr. Band Ferenc civilisztikai kollégiumvezető és dr. Becker Tibor, a Jogász Egylet megyei szervezetének elnöke köszöntötte, majd előadást tartott dr. Pleskó Krisztina Zsuzsanna, a törvényszék elnökhelyettese, dr. Bartus Erika tanácselnök, valamint dr. Süke András civilisztikai kollégiumvezető-helyettes is.

A konferencián a perindítás és a keresetlevél visszautasítása, illetve a perfelvételi módok és nyilatkozatok szabályai is terítékre kerültek. A felmerülő gyakorlati kérdésekre – például, hogy meddig lehet első körben benyújtani a költségjegyzéket – sikerült válaszokat találni, aminek köszönhetően a jövőben még hatékonyabban folyhat a munka.