Digitális roadshow a Tatabányai Törvényszék összes bíróságán

ViaVideo, Globalspeech, teljesítményértékelés – csak néhány téma azok közül, amikről a megyei digitális roadshow szólt. A Tatabányai Törvényszék illetékességi területéhez tartozó összes bíróságra ellátogatott dr. Csorba Zsolt Ödön, a törvényszék elnöke, dr. Hamvas Ákos és dr. Budai Vince e-kapcsolattartók, valamint dr. Grőber Krisztián, a törvényszék szövegfelismerő rendszer kapcsolattartója.

A személyes, közvetlen hangvételű találkozókon a megye bírái és igazságügyi alkalmazottai is választ kaphattak kérdéseikre. Az igazságügyi alkalmazottak teljesítményértékeléséről ugyan már korábban írásban tájékoztatta a dolgozókat dr. Csorba Zsolt Ödön, a mostani roadshow-n azonban szóban is felhívta a figyelmet az önértékelés fontosságára.
A Globalspeech szövegfelismerő szoftverről korábban már szintén küldött írásbeli tájékoztatót az érintetteknek a törvényszék elnöke, dr. Grőber Krisztián, a szoftver leglelkesebb megyei használója pedig a körút során hasznos tanácsokkal látta el azokat a kollégákat, akik még csak most kezdenek ismerkedni a programmal.
A törvényszék két e-kapcsolattartója, dr. Budai Vince és dr. Hamvas Ákos is fontos tudnivalókra hívta fel a figyelmet. A bírákat és az igazságügyi alkalmazottakat egyaránt érinti az az elnöki intézkedés, ami az iratok digitalizációjához kapcsolódik. Ezekről a feladatokról, valamint a jövendő e-aktákról is szó esett a találkozókon.