Energiatudatos intézmény

A köztársasági elnök által fővédnökölt Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat díjátadó ünnepségét 2019. március 6-án tartották a Parlamentben, ahol a Tatabányai Törvényszék átvehette – és mostantól egy évig büszkén viselheti – az Energiatudatos Intézmény címet.

„Az energiaellátás biztonsága, környezetünk védelme, és az energiára fordított költségek csökkentése mindannyiunk érdeke. A tudatos, hatékony energiafelhasználás kiemelt stratégiai cél mind Magyarországon, mint az Európai Unióban.” – áll a díjjal járó tanúsítványban.  Ezen célokat a Tatabányai Törvényszék kiemelkedően fontosnak tartja, dolgozik a munkatársak szemléletformálásán, a megye bírósági épületeinek energiahatékonyabbá tételén. Az utóbbi években az Országos Bírósági Hivatal programjainak és a törvényszék saját forrásainak köszönhetően nyílászárócsere, szigetelés és más fejlesztések is megvalósultak az energiatudatosság jegyében, a következő években pedig tovább folytatódnak az ebbe az irányba mutató beruházások a megye bíróságain. A pályázat keretében több vállalást is megfogalmazott a Tatabányai Törvényszék; megvalósul a törvényszék épületén, illetve a Komáromi Járásbíróság épületén a zárófödémek utólagos hőszigetelése, a dolgozók számára pedig célzott előadások és információk válnak elérhetővé, mellyel folytatódik az energiatudatos szemléletformálás.

Dr. Csorba Zsolt Ödön, a Tatabányai Törvényszék elnöke kiemelte, büszke arra, hogy a bíróságok közül elsőként a Tatabányai Törvényszék nyerhette el ezt a kitüntető címet, mellyel annak a felelősségét is magáénak érzi, hogy az ország más bíróságaival is megismertesse a pályázatot, hiszen az OBH különböző épületfejlesztési programjainak köszönhetően szinte minden bíróság alkalmas lehet a cím elnyerésére.

További információ: www.mi6.hu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Munkamegbeszélés a törvényszék energiatudatosságának növeléséről

 

Kapcsolatépítő munkamegbeszélésre került sor a Tatabányai Törvényszéken az Energiatudatos Intézmény címhez kapcsolódóan 2019. március 26-án.

A megbeszélésen a Get-Energy Magyarország Kft. energetikai igazgatója, Rácz Attila, Balogh Zoltán, az Országos Bírósági Hivatal észak-dunántúli regionális létesítményi főmérnöke, Czékmány Péter, a törvényszék külsős energetikusa, dr. Csorba Zsolt Ödön, a törvényszék elnöke, valamint Irmes István, a törvényszék főtanácsadója vett részt. A jelenlévők áttekintették a törvényszék energiatudatosságot és –hatékonyságot növelő terveit, valamint megvitatták, hogyan mentorálhatná a Tatabányai Törvényszék a programhoz csatlakozó további bíróságokat. Ezen kívül egyeztettek a VEP által a Tatabányai Törvényszékhez rendelendő akkreditált tanácsadó jövőbeni tevékenységéről is.